FOTO: Le petit macaron pomjerio granice!

0
FOTO: La petit macaron
“logo”/

Barska obala postala je od ponedjeljka bogatija za poslastičarnicu kafeteriju Le petit macaron koja, enterijerom i sadržajem, pomjera granice ugostiteljske ponude u Baru.

Poslastičarnica je smještena na adresi Obala 13. jula 9,pored restorana Portofino.

Le petit macaron, patisserie boutique, je objekat koji se prostire na 263 kvadratna metra i organizovan je iz tri jedinice. U ponedeljak, 18. decembra smo otvorili poslastičarnicu a zbog tehničkih problema nismo bili u mogućnosti da otvorimo  dječiju igraonicu na spratu i gift shop-suvenirnicu”, kaže za Vino i more Sanja Dobrković, menadžer firme Le petit chateau u čijem sklopu posluje i novotvorena poslastičarnica u čijem vlasništvu je restoran Mali dvorac na šetalištu Kralja Nikole.

Ona dodaje da se otvaranje igraonice i suvenirnice očekuje uskoro te da je novootvorena poslastičarnica rezultat rada cijelog tima ljudi iz istoimene pomenute firme.

Poslastičarnica Le petit macaron je iz perspektive enterijera svakako biser kojeg se ne bi postidjeli ni u elitnim ugostiteljskim kompleksima Monaka.

Enterijer i cijeli projekat je djelo arhitektice Maje Simonović, koja je uradila savršen posao. Utisci su zaista divni i nadamo se da ćete uživati u prijatnom ambijentu naše poslastičarnice. Na našem meniju se ne nalaze samo preukusne poslastice, već možete uzivati u raznim vrstama kroasana, salatama, francuskim pitama, predjelima…”, dodaje Sanja.

Ponuda je zaokružena kartom pića koji je, naravno, u skladu sa jelovnikom.

Naši gosti mogu uživati u 15-tak vrsti čajeva, isto toliko vrsta  likera, voćnih rakija, kao i u širokom asortimanu vina. Što se kafe tiče, sluzimo Manuel Capriccio i 100% arabicu- Lavazzinu Tierru Posebno nam je drago sto je u našem timu, Radul Dubljević, jedan od vodećih barista u Crnoj Gori a i šire, dodaje Sanja.

Gosti Le petit macarona imaće tako priliku da uživaju i u jedinstvenim latte art kreacijama na pjeni od kafe, po čemu je Dubljević nadaleko poznat.

Veliki adut Le petit macarona je zaista vrhunsko osoblje poslastičarnice-restorana u šta smo se uvjerili već prilikom prve posjete ovom, malo je reći, šarmantnom kutku.

Šef poslastičarstva je Ilona Radović, koja se u svom portfoliju moze pohvaliti radom sa mnogim poznatim šefovima iz svijeta poslastičarstva, kao sto su Cedric Grolet, Jordi Bordas i mnogi drugi”, zaključuje Sanja Dobrković.

AUTOR: Svetlana Vukić