Waterkampioen: Boka nebrušeni dijamant!

0
“logo”/

Nautički magazin Waterkampioen, jedan od najstarijih i najčitanijih časopisa o rekreaciji, turizmu, saobraćaju, transportu i životnoj sredini u Holandiji, objavio je članak o Bokokotorskom zalivu, na osam stranica.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da je novinarska ekipa magazina Waterkampioen boravila u Crnoj Gori od 11. do 19. maja, što je rezultiralo objevljivanjem članka.

„U članku, autor opisuje iskustva prilikom krstarenja jedrilicom kroz Boku Kotorsku i duž crnogorskog primorja, ukazujući na to da je Crna Gora zemlja koja se sve više razvija u poznatu turističku destinaciju – nebrušeni dijamant“, kazali su iz NTO, koja je zajedno sa turističkim organizacijama Budve, Kotora, Tivta i Herceg Novog organizovala posjetu novinarske ekipe iz Holandije.

Autor članka je obilazak počeo u Kotoru, nastavio preko Perasta, ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe do marine Porto Montenegro, koju karakteriše veoma luksuznom, a njenu uslugu izvanrednom.

„Zbog izvanrednog položaja, ta luka postala je mnogo popularna, ne samo za megajahte, već i za manje brodove i jedrilice“, naveo je autor članka.

On je jedrilicom nastavio put prema Herceg Novom, koji opisuje kao možda najljepše mjesto na crnogorskom primorju. Na putu prema otvorenom moru, jedrilica je prošla pored ostrva Mamula i Plave špilje, nakon čega je posjetila Budvu, jedno od najstarijih mjesta na Jadranu.

„U članku se kao najljepša ostrva gdje se može usidriti preporučuju ostrva Katić i Sveta Nedjelja kod Petrovca. Takođe preporučuje se posjeta gradskim zidinama u Kotoru koje pružaju divan pogled na Boku, te kafa u hotelu Aurora, rekonstruisanoj željezničkoj stanici“, kazali su iz NTO.

Oni su dodali da se posebna preporuka odnosi na posjetu Vili Galeb u Herceg Novom, bivšoj rezidenciji maršala Tita.