Festival delicija, boja i melodija u Luštici Bay

0
Photo: Luštica Bay
“logo”/

Festival posvećen jeseni „Luštica Bay sajam jesenjih boja“, koji će u subotu, 27. oktobra biti održan na šetalištu u Marina naselja u Luštici Bay počeće u 11 i trajati do 22.30 časova uz bogat program koji podrazumijeva slikarsku koloniju učenika tivatskih škola, reviju domaćih delicija i proizvoda, nastup folklora, bluz koncert i književnu promociju. Organizator, kompanija Luštica Development obezbijedila je i autobuski prevoz iz Tivta i Kotora.

„Zbog velikog interesovanja za događaj, organizovaćemo besplatan prevoz za posjetioce iz Tivta i Kotora, dva puta dnevno. Tako će autobus iz Tivta krenuti u 10 i 18 časova. Lokacija je stara autobuska, a povratak iz Luštice Bay je planiran u 15 i 22.30 časova. Ista satnica važi i za dolaske iz Kotora, a lokacija polazaka je ispred zgrade Zavoda za zapošljavanje. Očekujemo da će događaj biti zanimljiv mnogima i lijepa prilika za ugodan dan u mediteranskom ambijentu u Luštici Bay,“, najavila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Na „Jesenjoj trpezi“, cjelodnevnoj izložbi domaćih delicija proizvođača iz Agro klastera Nikišić biće ponuđeno povrće iz organskog proizvodnje i uzgoja na otvorenom, domaći pršut, sir, vino, priganice, patišpanj, pite i slično. Prema riječima Đorđa Bulajića, osnivača klastera, biće predstavljeni i etno domaćinstvo „Đedovina“ sa Grahova, vinarija Dabović, proizvodi od sira Miljanić iz Nikšića ali i jednodnevne izletničke ture iz Boke Kotorske do grahovskih proizvođača.

Manifestacija će početi u 11 časova promocijom knjige „Ruralni turizam u Crnoj Gori: Marketing aspekt razvoja“, dr Ilije Morica. Porodica Moric je jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i među prvima je stavila u funkciju dugo porodično nasljeđe. Bavi se maslinarstvom, osmišljavanjem proizvoda sa lokalnim pečatom i razvojem drugih grana poljoprivrede.

Učenici OŠ „Branko Brinić“ i „Drago Milović“ , te srednje mješovite škole „Mladost“, u okviru kolonije „Nijanse jeseni“ od podneva do 15 časova će slikati jesenje motive Luštice Bay. Njihovi radovi biće izloženi i na izložbi povodom 21. novembra, Dana Opštine Tivat. Polučasovni nastup mališana iz Kulturnog centra „Kadena“ počeće u 15.30 časova a koncert „Bluz na promenadi“ kotorske grupe „Light Under the Black Mountain“ u 20 časova. Pita od bundeve za sve posjetioce biće pripremljena u 15 i 19 časova.

Na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju koja će obezbijediti sve sadržaje neophodne za život i integrisanu u okruženje. Ovog ljeta su otvoreni prvi od sedam planiranih hotela – Čedi hotel, prva faza marine, te marina naselje sa šetalištem i ugostiteljskim i komercijalnim sadržajima.