Prvi restoran specijalizovan za kraljevsko meso

0
“logo”/

Za uživanje u najkvalitetnijim porcijama specijaliteta od najboljeg mesa više ne morate da putujete preko Atlantika, restoran STEAK & FISH RESTAURANT nalazi se na 5-kilometru kad iz Bara krenete ka Ulcinju.

Prvi restoran u Baru gdje spremaju orginalni stek je STEAK & FISH RESTAURANT.

Piše: Biljana Dabić

Dvojica mladih ljudi, Elvir Duškić i Kemal Kovačević, nakon kraćih boravaka u Americi, u Njujorku, vratili su se u Bar gdje planiraju da ostvare “američki san”, ali na crnogorskom tlu.
Da znaju šta je kvalitet to su dokazali u osmišljavanjnu menija. Bilo da želite u crnogorski Steakhouse dolaziti zbog Ribeye, T-Bone steka, bilo da hoćete najkvalitetniju morsku ribu, plodove mora više ne morate razmišljati gdje ćete odlično jeste, idete u STEAK & FISH RESTAURANT.

Dobar glas brzo se proširio, i to istog dana kada je restoran otvoren.

– Cilj nam je da obogatimo barsku kuhinju sa novim specijalitetima, da po njima budemo prepoznati i da nam gosti dolaze zbog ukusne i sočne hrane, a odlaze sa velikim zadovoljstvom, razmišljajući kada će ponovo jesti kod nas. Želimo da budemo prepoznati prije svega po kvalitetnoj hrani, profesionalnoj usluzi, lijepom ambijentu, a posebno po jedinstvenom američkom “ T- bone i Rib-eye steku “ kao i po svježim plodovima mora i ribi, kaže suvlasnik restorana STEAK & FISH RESTAURANT Kemal Kovačević.

Kemal i njegov školski drug Elvir Duškić, kuvar o čijim kulinarskim umjećima se priča i u Crnoj Gori, ali i u Americi, obogatili su restoransku ponudu Bara, a i Crne Gore.

Njih dvojica osim školskih dana imaju mnogo zajedničkog, rad u Njujorku, posvećenost poslu, odgovornost, marljivost, a ono što ih u partnerskom odnosu povezalo je ljubav prema kulinarstvu. Kemal je svoj doprinos dao iz ugla čestog gosta restorana, ljubiteta umjetnosti ukusa na tanjiru, a Elvir u kulinarskom umjeću kojim je udovoljio i najprobirljivijim, specijalitetima za čije spremanje kuvar mora imati vještine i znanje.

– T-bone steak spada u premium meso, i opravdano nosi taj epitet – kraljevsko meso.Svaki biftek je poseban, ali se T-bone steak izdvaja po strukturi koja uslovljava i način pripreme. Kako je veoma osjetljivo zahtjeva posebnu vještinu i pažnju. Jer, i najmanja greška, umanjuje ukus. Da bi postigli podjednako lijepu, karamelizovanu spoljašnost sa svih strana okrećem meso na svakih 30 sekundi, to je jedna od tajni kuvara kaže s osmjehom gostoljubivi Elvir.

Male tajne velikih kuvara potvrđuju u prvom restoranu u Baru gdje spremaju meso za kraljeve, orginalni stek -u STEAK & FISH RESTAURANT.